fredag 28 augusti 2015

To all the boys I've loved before

Tänk om dina mest privata tankar och känslor om en person du tyckte om hamnade i deras händer? Tänk nu om alla tankar du tänkt om alla killar du älskat förut hamnade i deras händer? Inklusive din systers föredetta pojkvän? Jo, jag skulle nog också gå och begrava mig under en stor, stor, STOR sten och förhoppningsvis skapa ett samhälle där och leva lyckligt i alla mina dagar...

Jenny Han, en personlig favorit efter Burn for Burn trilogin, lyckas till allas förtjusning skapa en händelse som drar på sig pinsamhet efter pinsamhet. Lara Jean, en hopplös romantiker har ett system för att komma över flammor, nämligen skriva kärleksbrev till dom och förvara dessa för sig själv som en påminnelse. På ett mystiskt sätt lyckas dessa brev faktiskt bli postade. Och det räcker inte med att en av de snyggaste och populäraste killarna i skolan nu vet att hon vart förälskad i honom, inte för att han behövde mer självförtroende än vad han redan hade. Men också att Josh, hennes systers första kärlek råkar vara en av personerna som hon hade känslor för, utan systerns vetskap. När hennes syster flyttar till Skottland och lämnat sin pojkvän bakom sig, som bär sin hjärtesorg som en vardaglig T-shirt råkar vetskapen slippa ur. 
Hur ska hon lyckas täcka över denna stora sociala katastrof? 
Med hjälp av en förtjusande person försöker hon övertyga Josh, och därav hennes syster att det inte finns, och kommer aldrig finnas, några känslor mellan dom. 

Genom impulsiva handlingar, en hel del lögner, och en hel del kompromisser får vi skratta, lida med Lara Jean och skaka på huvudet åt hur dum en karaktär kan vara. Hemligheter har aldrig förut varit så viktiga att hålla som nu, och Lara Jean börjar inse att hon behöver kunna agera i livet utan att någon håller henne i handen, att människor inte alltid är vad dom alltid vart och att det är svårt att släppa kontrollen likväl som att vara i kontroll. Ett riktigt familjedrama och högstadiedrama. 

Rekommenderar den till alla som gillar romantik och drama och en extra liten twist när det kommer till pinsamma situationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar