söndag 21 juni 2015

You just got burned.

Ännu en bok slukad och älskad! Burn for Burn (#1) av Jenny Han och Sibohan Vivian är en nagelbitande historia om tre flickor som bor på en liten ö i Nordvästra Australien, alla tre har på ett eller annat sätt blivit trakasserade av någon och eftersom att inte Karma tycks straffa dem, tänker de ta rättvisan i egna händer.

Vi får följa Mary, en flicka som förut bott på ön men gick i mellanstadiet beslutar sig för att återvända hem till ön, i hopp om att den som förstört hennes liv ska känna igen henne och att hon kan få honom att lida lika mycket som han fick henne att lida. Lillia, den trogna systern och vännen som finner sig själv i en ond cirkel av lögner och hemligheter och att den hon trodde skulle alltid finnas där svek henne på det hemskaste sättet möjligt, och att hennes syster kanske råkat ut för samma sak. Och slutligen Kat, vars liv blev förändrat då henne mor försvann och när de enda personerna hon trodde sig kunna lita på svek henne, men mest den hon trodde stod henne närmast som bestämt sig för att förstöra henne på alla möjliga sätt genom åren. Men nu, nu så har det gått för långt.

Han och Vivian roman speglar det banala High School dramat med pojkar, popularitet och mobbning, men att det finns en gräns då man måste inse att saker gått alldeles för långt. Men också att det finns en hårtunn linje mellan vad man tror är sant och vad andra tror är sant. Det framgick väldigt fint när rykten och skandaler bubblar upp, ska man lita på sin bakgrund eller på den nya informationen?

För de som läst några av de följande böckerna; Gossip Girl, We Were Liars eller Pretty Little Liars kommer nog finna den här serien ligga i smaken. Den har aktion, scener som får en att skratta, scener som får en att tvivla på samhället och scener där man känner igen sig som tjej och skäms lite för att man stör sig på deras beteende. Men vad ska man göra?

Rekommenderar den här boken till alla som känner sig sugna på lite cat-fight drama ifrån högstadiet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar