fredag 12 juni 2015

Beautiful Creatures

I en spännande värld av Casters och demoner befinner sig Ethan Lawson Wate i mitten av småstaden Gatlin där din bakgrund är nyckeln till din framtid. Ethan, som många andra kan relatera till, vill lämna den lilla stadens som aldrig förändras och resa runt men som hans mor pekat ut innan, ingen lämnar Gatlin på riktigt.

Men när skolan börjar så är det också slutet på livet som han kände till. Lena Duchannes, en Caster med en hemsk förbannelse satt över alla kvinnor i hennes familj, börjar Jackson High i hopp om att få leva sina sista månader som en normal flicka, men det blir inte riktigt så då hennes magiska krafter hänger ihop med hennes humör och olyckor händer på skolan. Ethan, som en mal lockad till ljuset känner sig dragen till Lena, de är ämnade att vara tillsammans.

Under de fyra böckerna får vi följa de Lena och Ethan och deras familj och vänners kamp över mörkret och att kärlek är nyckeln till att lösa det mesta, men kärlek kan inte fixa de riktiga problemen i världen, och man kan inte heller fixa de ensamma.
Mörkret kommer i olika former, och ibland är det inte som det verkar.

Jag tyckte att vid den fjärde boken började det bli lite små jobbigt att läsa, de följer ett liknande mönster genom alla böcker och redan i början kan man lista ut vad som må komma skall, i alla fall delar av det, men det kändes mer som en vägledande han genom historien än en spoiler.

Rekommenderar boken till yngre läsare som tycker om en värld av magi i den verkliga världen, de som letar efter elektrisk passion och den första kärleken och till de som anser att vampyrer är överskattade men mysiga att ha med i en berättelse.

Kram Sara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar