måndag 15 februari 2016

Asylum triologin

De som tyckte om Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs och dess stuk kommer nog definitivt njuta av Asylum serien av Madeline Roux.
Det hela utspelar sig i USA och cirkulerar runt Crawford familjens hemligheter och mystiken som hemsöker dem. Dan vars liv har vart allt förutom simpelt känner sig dragen till New Hampshire College Prep, ett förberedande program för universitetslivet med kurser och delat studentrum under två veckor. Där möter Dan nya personer, speciellt Abby och Jordan som snabbt blir hans närmaste vänner. Men framtiden är inte like ljus som universitetet förespråkar och snart befinner sig Dan, Abby och Jordan intrasslat i vad som borde ha stannat i det förflutna.


Glad smiley: 
Jag fann mig själv alltid undrande varför allt detta skedde, om det fanns någon övernaturlig förklaring eller om Roux skulle svinga in en helt rationell förklaring i slutet. Tänker inte avslöja det här, men tyckte att det var en bra en. En blandning av båda kanske.

Det mystiska som sker är allmänt skumt och som väcker nyfikenhet och läslust! Jag gillade nog den sista boken mest i det fallet, man får se mer av Dan och hans ursprung och att det inte bara är Crawfords som hamnat i klistret.

Ledsen smiley:
Karaktärerna kändes lite tomma fram och tillbaka, önskade att det fanns mer detaljer om Abby, Dan och Jordan! Kanske mer hur det är för Jordan, mer berättelse och inlevelse. Varför Abby älskar att måla så mycket, hur hon känner för Dan på ett bättre sätt. Hela Dans förälskelse har för lite känslor, det kanske är för att Roux inte vill att berättelsen ska bli en kärlekshistoria istället för skräck.

Det kändes inte riktigt som något som tillhörde skräck eller rysare, så för de som inte blir påverkade så lätt kommer det nog kännas mer spännande än läskigt, kanske lite komiskt också. Men för er som tycker att vissa scener ur Harry Potter är läskiga kanske borde stanna borta ifrån den här för det sker ganska konstiga saker som kan skrämma en.

Bedömning av hela serien: 3.5/5

Rekommendationer: Till de som tyckte om Miss Peregrines trilogin, inklusive de konstiga bilderna som poppade upp här och var. Personer som tycker om att gå tillbaka i historien, något som är lite skumt och annorlunda. Men också till de som inte riktigt vill investera sig i en helt ny inlevelse utan koppla av och bara följa den röda tråden. Alla böcker kan inte vara Harry Potter.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar