måndag 2 november 2015

De fördömdas drottning/Queen of the damned

Jag håller på att sluka Anne Rices böcker, de har blivit hyllade och ratade av olika läsare. Men för mig fall den i smaken, smaskigt som Lestat kanske skulle kommenterat om sitt egna liv.

Vi möts åter igen av karaktärer så som den mänskligt passionerade Louis, den antika Marius och vampyrernas drottning Akasha. Flera karaktärer ploppar upp i början av romanen som är en insikt av de pågående händelserna ifrån andras perspektiv, personligen tyckte jag att det skapade gemenskap mellan karaktärerna och förstärkte känslan av ren och skär panik när de starka och uråldriga vampyrerna bara gick upp i rök på några minuter, att livet för vampyrer är lika skört som människors.

Min personliga favorit del var alltid berättelsen om tvillingarna som handlar om två systrar och vampyrismens uppkomst. Själva stilen är så typiskt Rice att man inte kan hjälpa att le, sättet att beskriva omgivningen och språket som både är modernt samt uråldrigt och fullspäckat av romantik. Det är inte så konstigt om man tänker på att Rice inte bara är Fantasy författare utan även känd på erotik hyllan, subtilt men känslan finns där och skapar stämning och spänning.

Det finns även en film baserad på boken utkommen 2002, har dock inte haft tillfället att se den men den verkar inte lika bra som The Interview with the Vampire med Brad Pitt och Tom Cruise men kanske är värt att kika lite på.

Tack och hej, leverpastej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar