söndag 4 oktober 2015

Nattens furste/ The Vampire Lestat

En garanterad klassiker när det kommer till födelsen av vampyrer inom skräckromantiken. Nattens furste är den andra boken ur Anne Rices mest kända serie The Vampire Chronicles/ Vampyrkrönikan, och återspeglar flera livstider av vampyr- och människo historia.

Lestat de Lioncourt presenterades redan i den första romanen, Samtalet med vampyren/ The Interview with the Vampire som en romantiker, en vårdslös person, en vampyr som bara bryr sig om sig själv genom Louis de Pointe du Lac ögon. Louis berättade om sitt liv som människa och vampyr för en journalist som sedan publiserade verket. Lestat och Louis har sedan länge skilts åt och när Lestat får nys om boken och de lögner Louis berättat om honom, så han bestämmer sig för att berätta sin egen historia om sitt liv.

Lestat blev infödd i en familj på landsbygden, som yngst son har han inte några större möjligheter i livet så med sin bästa vän ger de sig ut på ett äventyr till Paris. Ett beslut som förändrade hans liv för alltid. I Paris lyckas Lestat ärver en evighet, en förmögenhet och en evig ensamhet.
Genom romanens gång får vi ta del av århundraden av historier, myter och oförglömliga möten med legender och kärleksbekanta. Regler är till för att bryta, och ingen bryter dom bättre än Lestat! Jag blev förälskad i Lestat redan efter första början. Hans sätt att älska med hela sitt hjärta ooch desperata sökande efter någon att dela sitt elände med och sina passioner, hans sätt att beskydda de svaga och hans kärlek för det lyxiga livet.

Karaktärerna är bara...förträffligt bra gjorda!

Rekomenderar  romanen till alla som har en förkärlek till vampyrer och historia.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar