torsdag 8 mars 2012

HAREM

Denna bok är en självbiografi.

En ung balettdansös i Chicago väntar barn, ett barn som hon inte har några möjligheter att ta hand om.

Barnet som blir bortlämnat är bokens huvudperson Jillian. Denna bok har varit ganska tung att läsa, med mycket sorg och självrannsakan. Jillan funderar mycket över sitt ursprung.Boken handlar om en ung kvinnas val och hennes försök att finna sig själv och sin mening med livet. Som läsare kastas man hela tiden mellan hopp och förtvivlan. Trots att Jillian stöter på många svårigheter har hon ändå en stor nyfikenhet på livet.

Hon får ett erbjudande om att åka till Brunei för att leva hos sultanen i hans harem .En stor summa pengar gör det lockande att åka och att bli utvald. Från början är det meningen att Jillian bara ska vara borta i två veckor men snart har de två veckorna blivit ett år. Man får följa hennes liv i haremet med allt vad det innebär men hennes resa blir också till ett sökande efter hennes biologiska föräldrar.

Jag tycker att denna bok är  svår om man inte är van läsare. Boken innehåller många tillbakablickar och funderingar som ibland gör handlingen lite rörig.  Men om man är intresserad av självbiografier och är en van läsare så kan jag rekommendera denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar