måndag 6 oktober 2014

The Tales of Beedle the Bard

The Tales of Beedle the Bard är en sagobok för unga trollkarlar och häxor i den fiktiva världen hos Harry Potter - den kritikerrosade serien, med samma namn, skriven av författaren J.K. Rowling. 

The Tales of Beedle the Bard innehåller fem rika och olika sagor med varsin magisk protagonist. Alla med sensmoralen att, oavsett magi, döden är oåterkallelig och ingen, trollkarl som häxa som mugglare (icke-magisk), står över livets slut. Den lilla nätta boken på drygt 100 sidor öppnas upp med ett introduktion av J.K. Rowling varpå de fem sagorna betas av en efter en, ackompanjerade av en analys från Professor Albus Dumbledore - Hogwarts rektor som inte bara delar med sig av sin syn på sagan och dess budskap, utan också insyn i livet på Hogwarts. 

The Tales of Beedle the Bard är ett perfekt alternativt sätt att sjunka in i Harry Potters värld om och om igen utan att behöva se om filmerna eller läsa om böckerna. Men, med det sagt, för att verkligen kunna njuta av allt i The Tales of Beedle the Bard måste du ha läst Harry Potter serien, annars kommer du missa roliga fotnoter och vara allmänt förvirrad. Allt som allt är The Tales of Beedle the Bard en spektakulär specialutgåva som insups bäst med ett glas Butterbeer och en av Molly Weasley's stickade tröjor! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar