tisdag 6 november 2012

Ny skrivare på sidan

Hej alla bokbloggens läsare!
Jag är ny här på sidan, och tänkte berätta lite om mig själv. Jag heter Linnéa och går i ES12A, Bild-linjen. Mina intressen är många, bland annat läsning, att skriva och sy.
Eftersom detta är en bokblogg tänker jag tipsa om några av mina favoritböcker:

* Artemis Fowl-serien är alltid lika fantastisk varje gång jag läser om den, och Owen Colfer är min förebild när det gäller skrivandet. Den första boken handlar om Artemis Fowl som ett tolvårigt ont mästergeni. Han kidnappar en vätte, löjtnant Holly Short, och kräver en lösensumma i guldtackor av PYSS, polisorganisationen som Holly jobbar för. I Artemis värld lever vättar, kentaurer, troll och andra magiska varelser under jordskorpan, och deras teknologi är mycket mer avancerad än människornas.
I de andra böckerna jobbar Artemis och Holly tillsammans och utsätter sig för livsfara på olika sätt.
Det jag gillar med böckerna är Artemis kalla och beräknande personlighet, vändningarna i historien och de för mig oförutsägbara sluten.

* Imperiets dotter, (skriven av Raymond E Feist och Janny Wurst) en serie om sex böcker på svenska. Det är ingen lätt läsning, men den är värd att läsas om man gillar fantasy (fast utan Alver och drakar), tjocka böcker, intriger och intressanta karaktärer - välkomponerade karaktärer.
Serien handlar om Mara av Ancoma och hennes liv i ett samhälle inte olikt forntidens Asien. När hennes far dör får hon ta över ansvaret för sin ätt. Hon använder list och ibland rå kraft för att komma upp sig i det mansdominerade samhället hon lever i, och det med stor framgång.

* Mosca Mye och de bannlysta böckerna, av Frances Hardinge. Jag vet inte om det är för omslagets skull som jag finner boken lite skumraskig och mörk, fast på ett positivt sätt.
Helt ärligt så var det några år sen jag senast läste den, och jag minns bara fragment och vad jag kände när jag läste den. Därför skriver jag av baksidetexten:
"Mosca Mye hålls inlåst i en kvarn av sin elake farbror. Hennes enda vän är en folkilsken gås.
Livet kunde inte vara värre, men så dyker den vältalige Eponymus Clent upp. Han lurar hela byn med sitt prat, men avslöjas snart och fängslas i stocken.
Mosca hjälper Clent att fly mot att han lovar att ta henne med sig - långt bort från Chough. Det blir ett äventyr, mer fantastiskt än hon någonsin vågat drömma om."

* När jag vaknar finns du inte, av Cat Patrick.
London Lane minns inte vad som hände igår, eller dagarna innan det. Varje kväll tappar hon minnet, men istället kan hon se vad som kommer i framtiden. På grund av sitt minnesproblem är det inte så lätt för henne att ha ett vanligt liv, vilket bara blir mer tydligt för henne när hon blir kär i Luke.
Det här är en kärleksbok, så jag förväntade mig inte att gilla den, men av någon anledning fastnade jag för deras komplicerade historia och hennes konstiga problem.


Det var lite om mig, och några böcker jag hoppas att ni finner värda att läsa. :=
/Linnéa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar