onsdag 8 februari 2012

Dash och Lilys utmaningsbok

Lily har ingenting att göra över jul. Hennes föräldrar har rest bort och brorsan ägnar sig hellre åt sin pojkvän än att underhålla Lily. En röd anteckningsbok med utmaningar visar sig bli Lilys räddning. Anteckningsboken placeras i en bokhandel på hyllan med hennes favoritförfattare (får då kan ju bara en vettig person hitta den, eller?). Nu gäller det bara att någon hittar den och antar utmaningen som står i boken.

Den röda anteckningsboken hittas av Dash. Även han är ensam hemma över jul men till skillnad från Lily så njuter han av sin ensamhet. Men när han väl har sett den röda boken och öppnat den kan han inte ignorera uppmaningen/utmaningen utan får helt enkelt kasta sig in i äventyret. Under några dagar får vi följa Dash och Lily på deras utmaningsfärd till olika platser i New York.

Författarna Rachel Cohn och David Levithan har skrivit vartannat kapitel i denna bok vilket gör att man verkligen känner skillnaden i Dash och Lilys sätt att uttrycka sig. Känner ni igen författarnamnen? De har tidigare bland annat gett ut boken Nick och Norahs oändliga låtlista där de också skriver vartannat kapitel. Till den boken finns även en hemsida kopplad där man bland annat kan lyssna på musiken som omnämns i boken här. Den boken finns också på ditt skolbibliotek!

Dash och Lilys utmaningsbok är kanske egentligen en julbok (utspelar sig över jul och miljöerna som beskrivs i boken är väldigt juliga). Jag var själv bortrest denna jul och kanske var det därför jag tyckte att boken var mysig att läsa. Om man vill ha en relativt lättläst bok som handlar om flicka som möter pojke (om än bara via en anteckningsbok) så tycker jag det här är en bok för dig! Boken är rolig och man känner igen sig i personbeskrivningarna och jag gillar verkligen att det är två författare som har skrivit boken. Vi har boken både på svenska och engelska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar